Dover Esplanade

 

 

Context/ the Dover esplanade and shoreline beach.  Winners with Tonkin Liu + JMP, of the CABE Sea Change Competition, which sought to revive the character and use of the seafront in Dover.  

context

 

 

Concept/  Three Waves Bay:       lighting wave             resting wave                                                                   lifting wave

 

Outline Design/  Three Waves Bay Plan

plan

 

 

Detailed Design/  Resting & Lifting Waves: with undulating landforms of shingle, grass and planted layers; creating shelter, and variations of dynamic seasonal sequence and delight

 

 

 

 

 

 


Client and Collaborators:    Dover County Council   Client /  Tonkin Liu   Architect / remapp   Landscape Architect /   JMP Consulting  Transport Engineers 

Programme:     2009  Competition to Stage D/ Design Development

Budget:             £2M